יום חמישי, 1 במרץ 2012

אוזני המן


אני פותחת את הפוסט בתעלומת אוזני המן שהעסיקה אותי מאז שראיתי את האוזן המן הראשונה.
מהיכרותי עם כמה וכמה פרסים (או ליתר דיוק אירנים), אין להם אוזניים משולשות. בדקתי!
אז למה קוראים לעוגית הזו אוזן המן? גם את זה בדקתי.

חז"ל אומרים שהמן חזר לביתו כשאוזניו מקוטפות, כלומר בבושת פנים. והיהודים פרשו זאת כפשוטו, ללא אוזניים. ולמה משולשות? כי נהג לחבוש כובע קצינים משולש (כמו של נפולאון).
אחרים טוענים ששלוש הפינות של העוגייה הם זכר לשלושת ימי הצום של אסתר המלכה.
במקום אחר מסופר שאת בני המן תלו באוזניהם, והן היו כל כך מלוכלכות ושחורות ולכן ממולאות אוזני המן בפרג שחור.

נו מילא.

אבל למה אני בכלל נואמת כאן בהתלהבות על אוזני המן?? אני שונאת פרג. לא סובלת אוזני המן.
אז באמת למה הקדשתי להם פוסט ?
כי יום אחד קרה מהפך ומישהו (או מישהי ?!?!?) הציל אותנו מהעוגית היבשושית הזו ושידרג את המילוי, ועכשיו אפשר למצוא אוזני המן בטעמים שגם אני יכולה לנשנש.

החלטתי ללכת על זה, אם מישהו העז והחליף את המילוי, אני אחליף את הבצק – אעשה את עוגיות השמרים שלי בצורת אוזן המן.

לצורך המשימה הכנתי את בצק השמרים שאותו אני מכינה כבר יותר מ- 20 שנה (סוס מנצח לא מחליפים!!):

1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים / שקית שמרית
1 מרגרינה/מחמאה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/4 כוס שמן
3/4 כוס מים פושרים

מערבבים את השמרים עם הקמח, מוסיפים את שאר החומרים ולשים עם וו המערבל עד לקבלת בצק רך ונעים, מתפיחים ומתחילים בהכנת האוזניים.

בינתיים מכינים את המליות:



מלית שוקולד:
3 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
50 גר' חמאה/מחמאה
2 כפיות קינמון
2 כפיות ריבה

מערבים את כל החומרים עד לקבלת המלית.

מלית גבינה:
250 גר' גבינה טוב טעם או כנען
50 גר' סוכר
1 חלמון ביצה
10 גר' קורנפלור
תמצית וניל

מערבים את כל החומרים עד לקבלת המלית.
כמובן שאפשר להוסיף צימוקים.

מלית תמרים:
250 גר' מחית תמרים
1/2 כוס מים
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחונה
קליפה מגורדת מתפוז

מחממים את המים על האש, מוסיפים את התמרים ומערבבים. מוסיפים את התבלינים, מערבבים עד לקבלת מלית סמיכה ומקררים.

ובכל זאת, אוזני המן...

מלית פרג:
100 גר' פרג טחון טרי
100 מ"ל חלב
100 גר' סוכר
10 גר' דבש
10 גר' חמאה
מעט קינמון
50-100 גר' פירורי עוגה או עוגיות לפי הצורך

מרתיחים את החלב והסוכר ומוסיפים את הפרג, ממשיכים לערבב כ- 2-3 דקות ומורידים מהאש. מוסיפים את הדבש, החמאה והקינמון מערבבים ומקררים.
אם התערובת דלילה מוסיפים את פירורי העוגות/עוגיות עד הסמכה.

הבצק מוכן, המליות מוכנות, הילדות במיטה, הבעלול מול מכבי, אפשר להתחיל לרדד ולקרוץ.
לקבלת צורה מושלמת של אוזן המן השתמשתי בחותכנים מהסט להכנת אוזני המן ממותק – אפשר להכין כל טעם בגודל אחר, אני הלכתי על קטנטנים בגודל ביס.



מניחים מעט מלית במרכז


וסוגרים את האוזן



רצוי למרוח מעט חלבון ביצה סביב קצוות העוגייה כדי שהסגירה תהיה חזקה, אסור לשכוח שהעוגייה תופחת מעט ועלולה להיפתח


והאוזניים מוכנות !!!


ונזללות על הבוקר ע"י שלושת המוסקוטריות ...


לא רק אני השתעשעתי עם אוזני המן, גם כל החברות בצוות ה- d.t של מותק ואתם מוזמנים להציץ בלוגים שלהם - עינת, שרית וגלית, גלית שרית, יוד ועירית.

כנסו לבקר באתר של מיתוש.

2 תגובות:

  1. השארת לי אחד לקפה ????
    מקסים !

    השבמחק
  2. נראה מעולה! ואין כמו מילוי פרג!!
    החותכן הזה זה עם פטנט.. לייק. את עושה משלוחים גם אלי?..
    ואחלה תמונות עם הבנות.

    השבמחק