יום שישי, 11 בדצמבר 2015

מי אמר "חנוכה" ולא חגג ???

חג החנוכה מזכיר לי את הטיולים המאורגנים של חברות הנסיעות - 17 ארצות בשלושה ימים
רק שבחנוכה זה 17 מסיבות חנוכה בשמונה ימים!

אחה"צ מסיבת חנוכה בגן של הקטנה עם סופגניות ובערב הדלקת נר ראשון עם המשפחה עם סופגניות
אחה"צ מסיבה בכיתה של הגדולה עם סופגניות ובערב הדלקת נר שני עם המשפחה מהצד השני עם סופגניות מדגם ספינג'
מסיבה בכיתה של האמצעית עם סופגניות
הדלקת נר שלישי עם חברים עם סופגניות אשל
הדלקת נר רביעי ...
עוד נר ועוד סופגניה ... ועוד נר ועוד סופגניה ...

אבל, כמו שחכמים ממני כבר אמרו סופגניה היא שתי דקות של אושר ואחריהן שנתיים בחדר כושר !!!

אז כשהוזמנתי למסיבת חנוכה של מבוגרים השבוע החלטתי שאני מביאה קינוח שאינו סופגניה.

הפשלתי שרווליים ונכנסתי למטבח והכנתי קינוח בגביע כדי שכולם יוכלו לחפור ולנשנש!





איך מכינים??

מתחילים באפיית עוגת שוקולד קלילה ועסיסית (למאותגרים מצורף מתכון שווה בסוף ...)
אין צורך בעוגה שלמה לכן אפשר להשתמש גם בשאריות מעוגת שוקולד או לנשנש את השאריות שיישארו מהעוגה

בזמן שהעוגה מתקררת מכינים גנאש
200 מ"ל שמנת מתוקה + 200 שוקולד מריר ממיסים יחד במיקרו ומניחים בצד לקרר


מקציפים 550 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות + מה שנשאר מהגנאש) עם 3 כפות סוכר לקצפת יציבה


כשהגנאש מתקרר מעבירים לקערה. מוסיפים 2/3 מהקצפת ומערבבים לקרם אחיד (מוס שוקולד)


העוגה מוכנה, המוס מוכן והקצפת מוכנה, אפשר להתחיל לבנות את השכבות ...

מתחילים בעוגת השוקולד – חותכים את העוגה לחתיכות ושופכים עליהן סירופ סוכר עם ליקר שוקולד (3/4 כוס מים רותחים + 2 כפות סוכר + 2 כפות ליקר שוקולד איכותי) עד שהחתיכות ספוגות בסירופ.
מעבירים את חתיכות העוגה הרטובות לתחתית הגביע


על חתיכות העוגה שופכים מחצית ממוס השוקולד


על מוס השוקולד שופכים מחצית מהקצפת


ושוב שכבה של חתיכות עוגה רטובות


שכבה של מוס שוקולד


ושכבת קצפת


קישוט קטן לסיום ואנחנו מוכנים לחגיגות ...





מיותר לציין שאכלתי גם סופגנייה של רולדין, נכון ?!?!?


חוץ מהחגיגות יש גם חדשות !!!!
הקורס יתקיים בסטודיו של מיתוש בבית דגן בימי שני החל מ- 4/1/16 בשעה 18:00
לפרטים והרשמה – מוני 054-7671803

ולסיום, הבטחתי מתכון לעוגת שוקולד עסיסית ולכן אקיים ...

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
3/4 כוס (100 גרם) קקאו
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1/2 1 כפיות (4 גרם) סודה לשתיה
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
1 כוס (250 מ"ל) מים
2 כפיות (10 מ"ל) רום
2 ביצים
3/4 כוס מים רותחים

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
מערבבים בקערה את כל החומרים למעט המים הרותחים עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים את המים הרותחים תוך כדי בחישה עד לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית (קוטר 24-26) ואופים כ 45 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.


בהצלחה !

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה