פעם, לא כל כך מזמן, חג הפסח היה 8 ימים
של סיוט קולינרי!
8 ימים של מצות, קמח מצות, מאכלים מקמח
מצות ומאכלים ממצות רטובות או מטוגנות.
8 ימים שכל רגע ורגע הרגשנו כאילו אנחנו
שם במדבר עם מויישלה והחבר'ה שלו.
במשך 8 ימים אכלתי ארוחת בוקר, ארוחת
עשר, ארוחת צהרים, ארוחת ארבע וארוחת ערב – מצה עם שוקולד!
במוצאי החג השני כשהכוכב השלישי היה
מנצנץ בשמים חצי מבני ישראל עמדו כבר בתור מול אבולעפיה לקנות פיתות.
ובתום שמונת הימים בכל דור ודור ראינו
עצמנו כאילו אנחנו יצאנו ממצרים ...
היום בפסח אנחנו אוכלים יותר טוב ויותר
טעים מכל השנה!
אז כמו בכל שנה לפני ליל הסדר, הפשלתי
שרוולים נכנסתי למטבח והתחלתי בניסיונות...
הפעם בסוף היום עמדה צנצנת מתוקה מלאה
בכל טוב
אז איך ומה מסתתר בין השכבות?
התחלתי בהכנת מוס שוקולד-
100 גר' שוקולד מריר + 125 מ"ל
שמנת מתוקה מחממים על אש קטנה עד להמסת השוקולד ומכניסים לקירור
ממשיכים בהכנת קרמבל שקדים-
בקערת מיקסר מקציפים בעזרת וו גיטרה 80
גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
מוסיפים 80 גר' אבקת סוכר ו- 120 גר'
שקדים וממשיכים להקציף
מוסיפים 40 גר' קורנפלור
את הבצק שנוצר משטחים על נייר אפייה
ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 180 דקות עד שהבצק מזהיב
לאחר שהבצק מתקרר מעט מפוררים אותו
לפירורים גסים
ממשיכים בהכנת מוס הגבינה –
מקציפים 250 גר' גבינת מסקרפונה + 250
מ"ל שמנת מתוקה + 40 גר' סוכר
בינתיים התקררה תערובת השוקולד, מוציאים
מהמקרר ומקציפים אותה מעט עד לקבלת קרם
ומתחילים בהרכבת השכבות בצנצנת ...
שכבה ראשונה קרמבל שקדים
מעל שכבה של קרם גבינה
שוב קרמבל שקדים
קרם שוקולד
קרם גבינה
ולסיום קרמבל שקדים
למקרר ולנשנש ...
(הכמות מספיקה ל- 9 צנצנות בנפח של 150
מ"ל)
תודה על השיתוף (:: אהבתי את הרעיון .
השבמחקחג שמח.