יום שבת, 31 בינואר 2015

פאי תותים בקלי קלות

קניות אנחנו עושים באינטרנט!
אם זה קניות מהסופר, רכישת מיקרוגל במקום ההוא שהתאבד, מציאות בעלי אקספרס או חומרים ליצירה
- הטוסיק על הספה, הרגליים על השולחן, המחשב על הרגליים והרכישות מתבצעות!!!

עצלנות ממש לא קשורה לזה.
טוב נו, אולי קצת.
הגענו למסקנה שזה הרבה יותר חסכוני. מה שהעיניים לא רואות על המדפים, לא נכנס לשקית הקניות והכסף נשאר בכיס.

בדיוק בשיטוט כזה בין מדפים הגיע ממרח שקדים (או בשמו המסחרי - מילוי שקדים לאפייה) לארון המטבח שלי.
הייתי. טיילתי. קלטתי. אהבתי. קניתי.
לא היה לי שמץ של מושג מה עושים איתו, אבל מה יכול להיות רע בממרח שקדים?

בדרך הביתה דיברתי עם רוז שיש לה קונדיטוריה מגרה ביותר באילת, רוז עוגות מעוצבות, שהציעה לי להכין עם הממרח שקדים פאי תותים.

אחרי שקיבלתי הוראות מדוייקות יצאתי לדרך ...

הכנסתי לקערת המערבל - 300 גר' קמח, 200 גר' חמאה, 100 גר' סוכר, שקית סוכר וניל וביצה



תוך כמה דקות היה בצק רך וריחני


רידדתי


וריפדתי תבנית פאי


חתכתי שאריות 


מרחתי שכבה נדיבה, לא יותר מידי, של ממרח השקדים על הבצק



והבצק נכנס לתנור לאפייה בחום של כ- 170 עד שהבצק הזהיב


אחרי שהבסיס התקרר הקצפתי 250 מ"ל שמנת מתוקה עם 40 גר' אינסטנט וניל (חצי חבילה)


שפכתי את קרם הווניל על הפאי


בינתיים מישהו נשלח לסופר להביא חבילת תותים טריים


התותים נשטפו, נחתכו לשניים ועלו על הפאי



מה עשיתי עם שאריות הבצק ???



על זאת ועוד בפוסט הבא ...




3 תגובות:

  1. וואו! נראה מדהים.. הכנסת לי חשק להכין עכשיו גם..

    השבמחק
  2. נראה טעיםםםם
    מה אפשר למרוח במקום הממרח שקדים?

    השבמחק