כשנכנס לי ג'וק לראש, אין טעם לנסות
להוציא אותו!!!
הג'וק החדש - עוגת טירמיסו.
כשהכנתי את עוגת השכבות בגביע ביוםההולדת של אופיר חברה הציעה לי להכין טירמיסו ומאז אני מחכה להזדמנות.
והנה מתקרב ליל הסדר והחלטתי שאני הולכת
על הטירמיסו.
אבל אז נזכרתי בפרט קטן ושולי -
בישקוטים זה סוג של חמץ!
אני לא אתן לפרט שולי וקטנטן כזה לחבל
לי בתכניות.
מה עושים?
מחפשים מתכון לבישקוטים והופכים אותו
לכשל"פ.
התיישבתי ליד המחשב ובמשך שעתיים קראתי
כל מה שרציתי וכל מה שלא רציתי לדעת על טירמיסו!!!
מעבודת התחקיר עלה שטירמיסו עם בישקוטים טעים אבל
טירמיסו עם עוגיות אמרטי - מושלם!!!
וכמובן שאין יותר מושלם מזה לפסח!
אז ניגשתי מיד למלאכת הכנת עוגיות
אמרטי, שהן דומות לעוגיות השקדים שלי עם יחס שונה בין החלבון לבין כמות אבקת הסוכר
והשקדים כדי שיהיו רכות יותר
מתחילים בהקצפת שני חלבונים
מוסיפים 200 גר' שקדים טחונים, 120 גר' אבקת סוכר ורבע כפית
תמצית שקדים או ליקר שקדים
מקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה
מכניסים את התערובת לשקית זילוף, מזלפים
עיגולים ואופים בחום של כ- 170 מעלות 10 דקות
כשהעוגיות מתקררות מתחילים לעבוד על קרם
הגבינה
מקציפים 500 גר' גבינת מסקרפונה, 500
מ"ל שמנת מתוקה ו- 80 גר'
סוכר
מכינים כוס קפה חזק (כוס מים רותחים וכף
קפה נמס)
טובלים עוגיית אמרטי בקפה ומניחים
בתחתית הגביע
מוסיפים קרם גבינה
ומפזרים מעט אבקת קקאו
שוברים את עוגיות האמרטי, טובלים בקפה
ומסדרים שכבה על הקקאו
מוסיפים קרם גבינה
ושוב מפזרים מעט אבקת קקאו
והטירמיסו מוכן !!!
שיהיה לכולם חג אביב שמח ופורח !
מהממת אחת..
השבמחקמקסים. מה גודל הכוסות ולכמה מנות הספיק?
השבמחק