יום ראשון, 19 ביוני 2011

נדודי שינה בבית דגן

אני סובלת מנדודי שינה. אפילו כשאני עייפה בטירוף ובטוחה שכשהראש שלי יפגוש בכר אני ארדם, גם אז מצליחות מחשבות קטנות ומטרידות להיכנס לי לראש, להתרוצץ ולעכב לי את השינה. לפעמים רק כמה דקות ולפעמים ...
מחשבה מזדחלת, מתיישבת, מושכת תשומת לב ומפנה מקום לבאה בתור, וזאת לזו שאחריה וכך הלאה עד שאחת מהן כנראה מספיק משעממת ומרדימה אותי.

רעיונות מצויינים נולדו לי מנדודי השינה האלה, אפילו הטובים ביותר שלי.

הפוסט הזה נרקם לו לילה אחד, הרבה אחרי חצות. הגוף שלי כבר צעק גוועלד!, כולם כבר נחרו סביבי (בעלי מצד אחד והכלבה מהצד השני) ואצלי בראש מחשבה החליפה מחשבה ואיכשהו הגעתי לחותכני הלבבות.

כשקיבלתי את חבילת ההפתעות ממותק, היה שם מארז חותכני עוגיות של לבבות. הסתכלתי על המארז, הוא הסתכל עלי וכלום! היתה אהבה, כי החותכנים מאוד יפים, אבל סתם לעשות עוגיות לבבות, או סוכריות לבבות, או לקשט עוגה בלבבות ????
אז הנחתי את הסט בצד.



לילה אחד, בין מחשבה למחשבה גם חותכני הלבבות צצו להם ושאלתי את עצמי - מה כבר אפשר לעשות עם לב?
מסתבר שלא מעט!!

אז מה באמת אפשר לעשות עם לב?

אפשר לעשות עוגיות לחתונה – לב לחליפת חתן ולב לשמלת כלה



ואפשר את שניהם יחד על לב אחד


ואם אנחנו בענייני ביגוד, אז אפשר גם לבנים


ואם נוריד את החזייה ...


ובאותו עניין ... שני בלונים


ומשהו מתוק – תות


ומסכות לפורים


ופרצוף מפלצת אכזרית, טוב נו לא כזו אכזרית


ונמשיך עם בעלי חיים, הפעם מעופפים - חיפושית


ודבורה


ואם נדביק יחד שני לבבות נקבל פרפר


אם נחבר ארבעה לבבות נקבל פרח ומלב נוסף נכין לו גם עלים


וזהו, כנראה שזה השלב שבו נרדמתי!


ומה אפשר לעשות עם חותכן בלון???? אפשר לראות כאן.

לרעיונות נוספים בקרו באתר של מיתוש

יום שני, 13 ביוני 2011

סופשנה כבר כאן - גרסת הבוגרים

חשבתם שאני אזניח את הבוגרים ? אלו שכבר לא ממש מתלהבים מסוכריות ? חלילה!!
כיאה לבוגרים, הם מקבלים עוגייה שמסמלת את סיום הלימודים, ומה מסמל זאת יותר מאשר כובע סיום לימודים או בשמו הישראלי, כך מסתבר, "כובע אקדמי" !


יש לי כישרון מיוחד לבחור עוגיות שאין להן חותכנים ושוב ושוב אני מוצאת את עצמי חותכת עוגייה עוגייה עם סכין.
לא הפעם! זה הזמן להשתמש בטכניקה שחביבה עלי במיוחד - חיבור עוגיות.

מסתבר שאצל מותק יש חותכן של "הכובע האקדמי", בו השתמשתי לחלקה העליון של העוגייה ולחלק של הפנים השתמשתי בחותכן האליפסה הגדול מסט חותכני אליפסה.



הכנתי בצק, לשתי, קיררתי, רידדתי וקרצתי עוגיית כובע ועוגיית אליפסה


קרצתי מתוך עוגיית האליפסה את חלקה העליון בעזרת חותכן הכובע



הצמדתי בעזרת מים את עוגיית הכובע לחלקה העליון של עוגיית האליפסה. חשוב לציין שאת כל התהליך ביצעתי על תבנית האפייה ולא הזזתי את עוגיית האליפסה, עד לאחר האפייה.


הדבקתי היטב את שני החלקים, החלקתי את החיבורים ולאפייה


ועכשיו כל שנותר לזלף - זילפתי את הפנים עם רויאל אייסינג בצבע גוף


הוספתי את הכובע - כחובבת צבע אדום בחרתי בכובע אדום, אבל נראה לי ששחור קצת יותר מקובל


ציירתי את קווי המתאר של הכובע


הוספתי את תווי הפנים, האוזניים והשרוך של הכובע


ולסיום, השיער


ויש לנו מתנה לתפארת גם לבוגרים שבחבורה.

אפשרות נוספת, להכין שתי עוגיות נפרדות , ראש וכובע, ואחרי שהעוגיות יבשות ומוכנות, להדביק את הכובע בחלק העליון של הראש בעזרת רויאל.


לרעיונות נוספים בקרו באתר של מיתוש.

יום רביעי, 8 ביוני 2011

סופשנה כבר כאן

20 או 30 ליוני, יום אחרון ונגמרת השנה ומשום מה ההכנות להפקת מסיבת סופשנה מתחילות חודש-חודש וחצי לפני.
אין ספק שהסיוט של סופשנה הוא ביחס ישר לכמות הילדים בבית. ככל שיש יותר ילדים יש יותר מסיבות - מסיבה של הגן, מסיבה של הכיתה, מסיבה של הצהרון, מסיבה של חוג ג'ודו, מסיבה של חוג בלט, בקיצור כל מקום שהילד פקד במשך השנה – סיבה למסיבה!!

וכמובן שאי אפשר לדלג על הפתעות/מתנות לילדים, שלא לדבר על מתנות לכל מורה/סייעת/מדריך/מאמן ותמיד מחפשים רעיונות חדשים.

אפשר להפסיק את החיפושים!!
יש לי מתנה לילדים, סמלית, מתוקה, מקסימה ופשוטה להכנה ...

עוגיית סוכרייה – עוגייה טעימה מצופה ברויאל אייסינג מתוק וארוזה כסוכרייה.


בחבילת ההפתעות שקיבלתי ממותק היו שתי שקיות של אבקת אינסטנט להכנת רויאל אייסינג - למי שלא יודע, זוהי אבקה שמוסיפים לה מעט מים ובערבוב קל הופכת לרויאל אייסינג צבעוני.


אז מיד ניגשתי למלאכה ואפיתי עוגיות בצורת עיגול.


מודה שזו הפעם הראשונה שיוצא לי לעבוד עם אבקות האינסטנט ואכן הוספתי 5 כפיות מים לשקית אבקה ותוך שניות הפכה האבקה לרויאל צבעוני, בצבעים עזים, יפים וקייציים.


הרויאל נכנס לשקיות הזילוף, העוגיות אפויות ואפשר להתחיל במלאכת הקישוט.


על חלק מהעוגיות זילפתי רויאל צהוב ומעליו ספירלה ורודה וחלקן להיפך.


וכשהרויאל התייבש ארזתי כל עוגייה בשקית צלופן פתוחה משני צידיה וקשרתי בשני סרטי סאטן.


אני כבר רואה בעיני רוחי פרסומת מדובבת מגרמנית - 
אמא חוזרת מקניות והילד מחכה לה נרגש בבית 
הילד: אמא, אמא מה הבאת לי?
אמא: הבאתי לך גם מתנה, גם סוכריה וגם עוגייה
ושולפת את עוגיית הסוכריה מאחורי הגב והילד קורן מאושר (-:

אין ספק שזוהי המתחרה הרשמית של ביצת קינדר (-: !!!



כנסו לבקר באתר של מיתוש לרעיונות נוספים


יום רביעי, 25 במאי 2011

כשילדות מכינות כדורי שוקולד

הבטחתי ולכן אני צריכה לקיים.
ולא משנה שאני יודעת לפני שהתחלנו שאני כנראה אמרוט את השערות מתישהו בדרך, אולי אפילו כבר בהתחלה. ולא משנה שהמטבח יעבור מהפך. ולא משנה שגם הבגדים יעברו מהפך. ולא משנה שיהיו מריבות, כי תמיד אפשר למצוא משהו לריב עליו. ולא משנה שאין לי כוח. ולא משנה שהרצפה תהיה חומה ודביקה. ולא משנה שזה ממש מיותר וזה הדבר האחרון שאני צריכה אצלי במקרר. ולא משנה שממש לא התכוונתי להבטיח, אבל כשהבטחתי העדפתי שקט ועל שקט משלמים!!

אין מה לעשות. הבטחות צריך לקיים!!

אז התכנסנו ובאנו למטבח הפשלנו שרוולים, לבשנו סינרים ויצאנו לדרך. הבנות עומדות להכין כדורי שוקולד.

הידיים נקיות?

אפשר להתחיל בעבודה.

במקרה הכינותי מראש שאריות עוגת שוקולד, הידיים נשלחו לתוך הקערה והבנות התחילו בתהליך הפירור. כמובן שמידי פעם הפה בודק שהכל פורר כהלכה.




מכינים גנאש שוקולד (250 מ"ל שמנת מתוקה + 200 גר' שוקולד מריר - ממיסים על אש נמוכה או במיקרו).


שופכים את הגנאש על הפירורים.


מערבבים טוב. כל אחת מערבבת בתורה, כמובן שאסור לפסוח על אף אחת מכל השתיים!!!!




בזמן שהתערובת נחה לה קצת, מכינים את המנג'טים (טרם הספיקותי לקנות משהו צבעוני ומשעשע ולכן הסתפקנו במנג'טים לא משהו ששכבו אצלי במגרה במטבח מס' שנים – לדעתי הם השרידים האחרונים מהבית הקודם!!)


ולעבודה. מתחילים לגלגל (ושוב לנשנש).





את פרס "הסו-שף של האירוע" קיבלה כמובן גילי, שטרחה ועמלה על הניקיון סביב הפעילות, שאבה כל גרגיר שנפל על הרצפה בהמון סבלנות, הכל כמובן בציפיה לקבל איזה כדורון.


מטעמי "נגמר לי הכח" ו"לא בא לי ללכת על שטיח סוכריות צבעוניות" החלטתי לוותר על שלב גלגול הכדורים בסוכריות. האמת היא שזה גם די איכס. הרבה יותר טעים לאכול את הכדור השוקולדי הזה בלי שום דבר שיהרוס אותו (גם לא קוקוס).

זהו, נגמר יחסית מהר והאמת היא שהיה ממש כייף והחששות היו לשווא. מזל שאבא הגיע הביתה, אפשר להעמיד אותו להכניס מדיח!

בתאבון.


יום שישי, 20 במאי 2011

הצצה מאחורי הקלעים

באוגוסט 2010 יצא לאור הספר "עוגות שעושות מסיבות", ספר לעיצוב עוגות ועוגיות שהגינו, יצרנו, ערכנו וכתבנו לילך מ"העוגות של לילך" ואני.
"עוגות שעושות מסיבות" הוא ה"בייבי" הראשון שלנו, וכיאה ל"בייבי" ראשון, תהליך ההיריון והלידה היו חוויה מרגשת, כואבת, מפתיעה, מתישה, סוחטת ומשמחת (אני יכולה לחשוב על עוד כמה מילים, אבל אחסוך מכם).

החלטתי לשתף בחלק מהתהליך שעברנו מרגע תחילת העבודה על הספר.

אני מקווה שההצצה הזו לא תביא אלי את המועצה לשלום הילד!!
חמישה שבועות של הזנחה פושעת של הבנות, של הבעלים, של הכביסות (כאילו שהיינו עושות את זה לפני), של הבישולים, של הקניות, של הכלים, של הכל.

קצת אחרי שהתחיל החופש הגדול, לילך ואני ארזנו את עצמנו ופתחנו חמ"ל בסטודיו שלי. בכל יום מצאת החמה ועד צאת הנשמה לשנו, צבענו, רידדנו, עטפנו, קרצנו, ציירנו, פיסלנו, אפינו וזילפנו.
לילה אחד מצאנו את עצמנו בשעה 2:00 יושבות מול טירה ענקית, לילך מגלגלת כדורים קטנטנים בגוונים שונים של אפור ואני מועכת אותם ומדביקה אחד אחד לטירה.
אלו היו שבועיים מתישים, אבל לא הרגשנו את התשישות שנבלעה ברגעי ההשתטות, הצחוק והכייף.
אחרי שבועיים עמדו בסטודיו 30 עוגות עם עוגיות מקושטות תואמות לצידן.






כשהכל היה מוכן לצילומים נפתחה דלת הסטודיו וזרמו פנימה שקיות שלenter, sofi , סוהו ועוד, עמוסות כלים ואביזרים מדהימים שהגיעו יחד עם הסטייליסטית מאיה לבנת-הרוש ובעקבותיהם מצלמות, תאורה, חצובות, עדשות ומיניהם יחד עם הצלם אנטולי מיכאלו.



במשך ארבעה ימים מהבוקר עד הלילה צילמנו את כל העוגות, העוגיות ושלבי העבודה השונים של כל עוגה. זה היה מדהים לראות איך התמונה הולכת ונבנית בשלבים - מוסיפים, מזיזים, משנים, מחזירים - איך כל תזוזה ולו הקטנה ביותר של אחד הכלים סביב העוגה וכמובן זווית הצילום, משנה את התמונה.

כך למשל נראה סט הצילום של עוגת "הכבשה רוזי"


וכך נראתה התמונה הסופית שצילם אנטולי, שנכנסה לספר.


הכל זרם לנו נפלא, שלושה שבועות של עבודה מטורפת ומהנה של עיצוב עוגות ועוגיות כמו שאנחנו אוהבות. עכשיו, הגיע השלב להסביר את מה שעשינו. גם את זה אנחנו עושות כבר שנים בסדנאות שאנחנו מעבירות, בדיבור ובהדגמה מול אנשים.
אם חשבנו שזה יהיה קצת קשה - טעינו, זה היה מ א ו ד קשה עד שבשלב כלשהו לא חשבנו שנצליח. מסתבר שלהסביר בהדגמה ועם תנועות ידיים הרבה יותר קל מאשר לכתוב. גם שחשבנו שכתבנו הסבר ברור, מי שקראה את ההסברים שלנו, לא הבינה למה אנחנו מתכוונות, בסופו של דבר הבנו שאין לנו ברירה אלא לכתוב את ההסברים כאילו מישהו שאין לו שום מושג בתחום יושב להכין את העוגה.

אין ספק שהשבועיים של כתיבת המלל היו סיוט ! שבועיים של אינספור הגהות, מחיקות, תסכולים  וניסיונות להבין אחד את השני.

העבודה לא הסתיימה עם סיום הכנת החומר המצולם והכתוב, גם השילוב ביניהם היה תהליך ארוך ומייגע כשלעצמו, שבמהלכו נלחמנו כמו שתי לביאות על השם של הספר ועל תמונת הכריכה וניצחנו במלחמה.  

סיימנו את הגרפיקה, הודינו לכולם (טוב, כמעט לכולם), הקדשנו את הספר באהבה לעמית ועומר – ולאלו שלא מעודכנים, ללילך שתי בנות שקוראים להן עמית ועומר ולי שתי בנות שקוראים להן עמית ועומר – כך שלא היה לנו קשה להחליט בנושא ההקדשה.
שבועיים לאחר מכן עמדתי כולי נרגשת ליד מכונות ההדפסה שפלטו את הספרים הראשונים שלנו החוצה.

בסופו של דבר, ובמלוא הצניעות כמו כל אמא, התוצאה המרהיבה מדברת בעד עצמה. זה בדיוק ה"בייבי" שחלמנו עליו.


וכנהוג בכל הצצה מאחורי הקלעים שמכבדת את עצמה ... סיפור פיקנטי!!!
התכנון המקורי של עוגת ה"נהג חדש" היה עוגה עם ציור של מכונית ועוגיות מכונית בגווני צהוב, אדום ושחור.
כשכל העוגות היו מוכנות שתינו לא היינו שלמות לא עם העוגה ולא עם העוגיות ובסוף יום הצילומים הראשון כשראינו את התמונות הגענו למסקנה שזה לא ילך ומתחילים מחדש.
בין הכלים שמאיה הביאה לצילומים היה סט משגע עם ציורי מכוניות בצבעים פסטליים וההשראה הגיעה מהכלים – התחלנו מחדש את העוגה, אפינו עוגיות חדשות ובסוף יום הצילומים השלישי צולמו תמונות חדשות של עוגת המכונית והעוגיות.

תשפטו אתם מהי התמונה המנצחת: התמונה שנכנסה לספר (מימין) או התמונה שנגנזה (משמאל) ????


היה כייף, כייף שהיה, חבל שנגמר. הכי קשה היה לחזור לעבוד לבד בסטודיו, בלי האקשן, בלי השותפות, בלי הצחוקים, בלי החוויות.

ולסיום תודות (כן, היו שניים ששכחנו להוסיף לרשימת התודות המכובדת שלנו):
לעמית (שלי), שלאחר מס' ניסיונות כושלים למצוא את התנוחה המושלמת לבת הים (כל תנוחה שניסיתי נראה היה שבן אנוש, או בת ים לענייננו, לא יוכל לבצע) עמית פילסה לה מקום, נשכבה על הרצפה ודגמנה לי את פוזת בת הים (והיא ממשיכה לעשות את זה עד היום לכל מי שמראה התעניינות כלשהי בספר – גם באמצע סטימצקי).
ולגעש (אחי המקסים) איש הקייטרינג שלנו, שתיזז, טרח ודאג לצייד אותנו במאכלים מושקעים כדי שחלילה לא נרזה במהלך העבודה על הספר.

הצטרפו לפייסבוק של "עוגות שעושות מסיבות".