יום רביעי, 11 בדצמבר 2013

ניחוחות של תבלינים

לא עוגה, לא עוגיות, לא מעוצב ולא עם הבנות, ובכלל, הפוסט הזה הוא לא ממש שלי – לא הרעיון ולא המתכון.
זה בעצם שילוב של טיפים משתי חברות ...

מכירים את זה שיש מתכון לאיזה תבשיל או מאפה, מתכון שווה שכתוב על איזה פתק ושמים אותו במקום ששם בטוח נמצא אותו בפעם הבאה?
ואז מגיעה הפעם הבאה ואין שמצוץ המושג איפה היה המקום הזה ומחפשים שעות ובסופו של דבר מוצאים את זה בהזדמנות אחרת לגמרי ???
אז זהו, שלחברה שלי היה רעיון גאוני – לכתוב פוסט עם המתכון, ככה אני גם משתפת אחרים במתכון השווה וגם כל פעם שאני ארצה להכין זה שמור לי בבלוג!!!
והאמת? צודקת !! כל פעם כשאני רוצה להכין לחמניות אני נכנסת לפוסט "בא לי משהו" וכל פעם שאני רוצה להכין את הפשטידה של סבתא שלי אני נכנסת לפוסט "זכרון מתוק".

אז הנה, אני משתפת מתכון שווה ...
פעם, מזמן, בגלגול הקודם שלי כ"עורך דינית", עבדתי במשרד עורכי דין. בכל יום היינו, בעלת המשרד, המזכירה, המתמחה, ואנחנו עורכי הדין מביאים ארוחת צהרים בקופסא. בשעת הצהרים היינו מחממים את כל הארוחות במיקרו ומתיישבים אצל מי שהכי פחות בלגניסט, אוכלים ומקשקשים על הא ודא.
ולמה זה קשור ומה זה מעניין????
כי בכל יום כשהמכסים של הקופסאות היו נפתחים, היו עולים ניחוחות של מאכלים, שחלקם היו גורמים לאחרים ממש לקנא. ברור שהיו החלפות מתכונים, היו השוואות והיו טעימות...
יום אחד המתמחה שלנו הביאה קופסת אוכל, וכבר כשהיא הסתובבה לה על הצלחת במיקרו, המשרד התחיל להתמלא בניחוחות של תבלינים. כשהתיישבנו לאכול והקופסא נפתחה, אי אפשר היה שלא לטעום את האורז הצהוב שהיה שם ומיד כולם הוציאו פתקים ורשמו את המתכון, והאורז הזה כיכב אצלנו לא מעט, עד שנשכח ...

יצא לי לחפש כמה פעמים את המתכון בכל מיני מחברות וספרי מתכונים ולא מצאתי, רק זכרתי שזה היה פתק קטן וצהוב.
לפני כמה שבועות כשפתחתי איזו קופסת מתכונים בחיפוש אחרי מתכון פתאום מצאתי את הפתק הקטן והצהוב ושוב עשיתי את האורז המתובלן (כנראה שעם השנים הפתק הפך לורוד !!).


היום בבוקר כשהתעוררנו ושמענו את הסערה שמשתוללת לה בחוץ זה עשה לי חשק למלא היום את הבית בניחוחות תבלינים. אז הוצאתי את הפתק והתחלתי בעבודה ...

שופכים לתבנית 2 כוסות אורז


מוסיפים 1/2 כוס שמן


בצל אחד קצוץ ומטוגן


1/2 כוס פטרוזליה קצוצה ו- 1/2 כוס שמיר קצוץ


תבלינים – כפית כורכום, כפית קארי, כפית מלח, 1/2 כפית זנגויל, 1/2 כפית קנמון, 1/2 כפית אגוז מוסקט ו- 1/2 כפית פלפל


מערבבים 3.5 כוסות מים רותחים עם 3.5 כפות אבקת מרק, שופכים ומערבבים


מכסים בנייר כסף ומחוררים אותו ולתנור


אחרי שעה ב- 200 מעלות מוציאים מהתנור


מערבבים וטורפים ...


חבל שאי אפשר לצרף ניחוחות לפוסט
בתאבון !!!!


7 תגובות:

  1. פוסט מקסים ומחמם את הלב! רעיון מעולה, המשיכי כך..
    המתכון הזה נראה מוכר.. את נתת לי את המתכון ומאז ההורים שלי מכינים אותו והוא ידוע בכינויו "האורז של מוני".
    אני טרם התאוששתי מהעובדה שאת אוכלת פטרוזיליה ושמיר טריים! לאן עוד נגיע?..

    השבמחק
  2. עכשיו צריך לחשוב איך שומרים פוסטים של משהו אחר כדי שיגיע הזמן להכין....נמצא את המתכון/הדרכה/ועוד...
    נראה מעולה! תודה.

    השבמחק
  3. עכשיו צריך לחשוב איך שומרים פוסטים של משהו אחר כדי שיגיע הזמן להכין....נמצא את המתכון/הדרכה/ועוד...
    נראה מעולה! תודה.

    השבמחק
  4. למרות שלא אוהבת שמיר עשית לי חשק!!! אלופה

    השבמחק
  5. למרות שלא אוהבת שמיר עשית לי חשק!!! אלופה

    השבמחק