בוקר.
ערב חג.
הכל מוכן.
נקי (פחות או יותר).
מסודר (טוב, לא ממש)
משעמם!!!!
אז נכנסים למטבח, פותחים מקרר מציצים בארונות
- יש ביצים, יש שמנת מתוקה, יש שוקולד מריר, יש שקדים טחונים, יש סוכר, יש אבקת
סוכר, יש עוד אבל נסתפק בזה!!!
נתחיל להשתעשע ונראה מה יצא!!!
אז מתחילים במרנג – 4 חלבונים עם 130 גר' סוכר בסיר בן מארי ומשם
לקערת המיקסר במהירות גבוהה.
כשנוצר קצף מוסיפים 130 גר' שקדים טחונים ו- 110 גר' אבקת סוכר
מציירים עיגולים בקוטר 6 ס"מ על נייר אפייה
הופכים את הנייר ומזלפים את הקצף על
סימוני העיגולים (24 עיגולים ל- 12 מנות אישיות)
שעתיים בתנור בחום של 100 מעלות
והמרנגים מוכנים
בזמן שהמרנגים בתנור מכינים מוס שוקולד.
מתחילים בגנאש - 200 מ"ל שמנת
מתוקה + 200 שוקולד מריר על אש קטנה עד שהכל נמס
מניחים בצד לקרר
מקציפים 550 מ"ל שמנת מתוקה (2
קופסאות + מה שנשאר מהגנאש) עם 3 כפות סוכר לקצפת יציבה
כשהגנאש התקרר מעבירים לקערה, מוסיפים
2/3 מהקצפת ומערבבים לקרם אחיד
הקרם עבר בקרת איכות ואפשר להמשיך ...
מכניסים את קרם השוקולד לשקית זילוף
אחת, את 1/3 הקצפת לשקית שנייה ומתחילים לבנות את הקינוח
מניחים עיגול מרנג
מזלפים עליו את קרם השוקולד
מניחים עיגול מרנג
שוב זילוף של קרם שוקולד
ולפינלה מזלפים את הקצפת
ועכשיו הוא מחכה במקרר להיום בערב ...
חג שמח וטעים !!!!
חחח... הצחיקה אותי בקרת האיכות
השבמחקנראה משהו!!
טוב שאיריס צוחקת. הבעיה שלי זה שאני בקרת האיכות ואני כל כך יסודית שלא נשאר כלום לאורחים :-)
השבמחקהכי חשוב בקרת איכות.אפשר אותה בהשאלה 😁😍?
השבמחק