יום שלישי, 1 בינואר 2013

החורף הגיע


החורף כבר כאן!! נו טוב, חלקית.

פעם מזמן מזמן כשעוד הייתי ילדה, החורף היה מגיע ביחד עם ניחוחות של מרקים, של חמין ושל עוגות שמרים, גם בבית של סבתא שלי וגם בבית של אמא שלי.
אז זה די ברור שהחורף יגיע גם אלינו הביתה בליווי ניחוחות כאלו.
חמין לא הפסקנו לאכול מאז החורף שעבר, מרקים כבר התחלנו לנשנש, הגיע הזמן לעוגות שמרים טריות ועסיסיות כדי לחגוג רשמית את בוא החורף.

חוץ  מחגיגת תחילתו הרשמית של החורף יש לנו עוד שלוש סיבות לחגיגה, שרדנו את סוף העולם, שנה אזרחית חדשה והקמתו של צוות ה- d.t החדש של מותק :-)

התכנסנו אנו הבנות במטבח לחוויה חדשה של אפיית שושני שמרים, חוויה שעלתה לנו בכמעט דם, הרבה יזע ולא מעט דמעות, אבל הצלחנו לשרוד אותה!
כמעט היה לנו דם כשעומר רצתה לבדוק עם האצבע איפה הצד החד של הסכין
הרבה יזע מניסיונות נואשים להציל אותן אחת מזרועות השנייה ואת השושנים מזרועות שתיהן
ולא מעט דמעות כששתי האופות הקטנות רבו מי תשב איפה, מי תערבב את השוקולד ומי את הקינמון, מי תרדד ראשונה, מי תמרח ראשונה, מי תחתוך ראשונה - היה כייף!!!!

הפעם לשם הגיוון החלטתי לנסות את בצק השמרים מתוך הספר ששת מאפים, שמסתבר שיש לו טעם מצויין, רק אף אחד לא טרח לציין שהוא תופח למימדים מטורפים!!!!
(את המתכון שלי לבצק שמרים אפשר לראות כאן)
הכנו את הבצק ושמנו בקערה שינוח


בזמן שהבצק נח לו בנחת, הבנות הכינו ממרח שוקולד (3 כפות קקאו, 3/4 כוס סוכר, 50 גר' חמאה, 2 כפות ריבה ו- 2 כפיות קינמון) וממרח קינמון (1/2 כוס סוכר חום וכף קינמון בליווי 50 גר' חמאה)


והתחלנו ברידוד, מריחה, גילגול וחיתוך





כמו שכבר אמרתי, מדובר כאן בחגיגה רצינית וכיאה לחגיגה גם שושני השמרים צריכים להתנהג בהתאם!! אז כדי להפוך את השושנים שלנו לחגיגיים יותר הכנסנו אותם למנג'טים צבעוניים.



השושנים נכנסו לאפייה הבנות פרשו לשנת לילה
חלק מהשושנים קיבלו חיים משל עצמם כשהחליטו לתפוח ולתפוח ולתפוח לממדים מפלצתיים


חלקם התנהגו יפה והסתדרו למסדר צילומים


והכי מדליק במנג'טים האלה, שאין צורך לשמן אותם ובמשיכה קלילה המנג'ט נפתח ואפשר להתחיל לזלול עם כוס תה מול הטלביזיה ...


והבנות??? התעוררו בבוקר לניחוחות של עוגיות שמרים של חורף ונשנושים ...

זה הזמן גם להציג את חברותיי לצוות ה- d.t החדש:
עינת אליאש – קישקושיאדא
פז אלסטר - cake it easy
גלית זינגמן – נמשים
איריס בן שושן – bisofcake
שרית סט - שריתוקה
רביד בזק - Sweet Ravid
יהודית זר אביב – יוד מגדנאות יצירתית


4 תגובות:

  1. זה נראה מעולה ואני מתה על המנג'טים האלו. שתהיה שנה מתוקה ויצירתית

    השבמחק
  2. התפרעות של שמרים.....מממממ נראה כל כך טעים!

    השבמחק
  3. איזה יפה זה יוצא עם עוגת שמרים

    השבמחק