יום שני, 6 במאי 2013

בחג השבועות תעשה לך


אין ספק שחגי ישראל הם חגיגה אמיתית לכל הילדים.
ולמורים.
בכל פעם שמישהו מבני ישראל הפגין איזה מעשה גבורה (כמו לנצח את היוונים, את הפרסים, את המצרים או לדהור על אריה) או מעשה שטותי (כמו לבנות סוכות במדבר או בכלל להסתובב שם 40 שנה) או סתם כשהתלהבו שהצליח להם (כמו לסיים לקרוא את התורה או לקצור את החיטה) זה זיכה את ילדי בני ישראל והמורים שלהם בימי חופש!!
למה? ככה!!

אז הנה קרב ובא עוד חופש, הפעם זה בשביל שנצא לטיול רגלי לירושלים לבית המקדש להציג את מיטב התבואה שלנו, ובאמת זה משהו שמצריך 3 ימים שלמים!!!

השנה החלטתי שלא לצעוד לירושלים עם החבושים הראשונים מהעץ, כי במילא בית המקדש כבר איננו (בשביל זה יש חופש במועד אחר) ובכל זאת מדובר ב- 3 בנות שצריך להיסחב איתן וגם המזג אויר לא משהו.
אז אנחנו בית.
או בצימר בצפון !!

מי שנשאר בבית ומחפש איך לשעשע את ילדיו מוזמן לעשות איתם טנא מתוק!
איך???

ככה: 
מרפדים תבנית שקעים הפוכה בנייר אפייה (כדי שהטנא ישתחרר בקלות מהתבנית)


ומתחילים בהכנת הטנא
את הבצק הפריך מכינים מראש ומכניסים לקירור במקרר (300 גר' קמח, 200 גר' חמאה/מחמאה, 100 גר' סוכר וביצה)

מרדדים בצק וחותכים רצועות בעזרת סכין (מי שנולד עם שתי ידיים שמאליות או מי שסתם פרפקציוניסט שצריך פסים מדוייקים יכול להשתמש בחותכן סרטים)


מהפסים יוצרים משטח שתי וערב


בעזרת חותכן עיגול קורצים עיגול במרכז המשטח ומהדקים מעט את הקצוות


את המשטח העגול מניחים על השקע ההפוך ומצמידים בעדינות ליצירת הסלסלה של הטנא


מכינים את הידית של הטנא - מגלגלים בצק לשתי רצועות ומחברים אותן יחד ליצירת צורת חבל 




אופים את הסלסלה והידיות ומקררים


מבצק פיסולי צבעוני מפסלים בננות, תפוזים, ענבים, תותים ותפוחים


מחברים את הידית לסלסלה וממלאים את הטנא


והטנא מוכן לנשנוש !!



9 תגובות:

  1. איזה יופי של רעיון! והמבצעות מוכשרות ומקסימות!!!

    השבמחק
  2. משגע!!! איזה כיף שיש את "דוגמניות הבית" בבית :)

    השבמחק
  3. אין על הרעיונות שלך! אמרתי לך כבר ואני אגיד שוב- תאמצי אותי!!

    השבמחק
  4. מדליק.
    אהבתי את הפתיח.
    מאד.
    :-)

    השבמחק
  5. איך מחברים את הידית לסלסילה

    השבמחק
    תשובות
    1. עם מעט רויאל אייסינג או להרטיב מעט בצק סוכר עד שנוצר גוש דביק

      מחק