יום שישי, 4 באפריל 2014

איטלקי או שווצרי ??

זה היה רומן מהיר, קצר ומאכזב !!

בנשיקות אף פעם לא היה לי צורך, ואם הייתי צריכה היה יותר פשוט לקנות, פבלובות זה לא ממש הקטע שלי, אז יצא שלא יצא לי להכין מרנג!!
חוץ מזה, אם כבר היו חלבונים פנויים, הם תמיד הפכו לרויאל לשם שעשועים.

כשהחלטתי, ככה פתאום, להכין מרנגים בצורות ובצבעים, קיבלתי מתכון וניגשתי למשימה.
עשיתי בדיוק !! אבל בדיוק !! מה שכתוב. נשבעת !!
הקצף יצא פצצה, הזילוף היה מהמם, הן התפננו להן בתנור המון זמן בחום נמוך, הן יצאו קשות וטעימות ...
ואז ...
אחרי פחות מחצי שעה, במן מרד בלתי מוסבר הן התחילו לחזור למצב שלפני הייבוש. ניסיון חוזר הניב את אותן התוצאות בדיוק.
התייעצתי עם מומחים שנתנו עצות והמלצות וניסיתי שוב והתייאשתי !!!

חלפו שנתיים !!
ואז... ראיתי את הנשיקות הקטנות והחמודות שלילך הכינה והחלטתי לתת עוד צ'אנס!
מבירור מעמיק הסתבר שעשיתי איטלקי ועדיף לעשות שווצרי.

על אף הסקפטיות, ניגשתי למשימה והלכתי על השווצרי ...
ושוב ...
הקצף יצא פצצה, הזילוף היה מהמם, הן התפננו להן בתנור המון זמן בחום נמוך, הן יצאו קשות וטעימות ...
ומה גדולה היתה הפתעתי שהן נשארו ככה !!!

כמובן שאין כמו נשיקות לחג הפסח, גם יפה, גם טעים, גם כשר. אז שידרגתי את הנשיקות והפכתי אותן לחגיגיות יותר.
על חלק מהנשיקות פיזרתי סוכריות מזרה אדומות לפני האפייה 


סידרתי אותן בצנצנות קטנות עם סרט והכנתי מתנות חג אישיות !!



את הנשיקות האחרות ריססתי ב- air-brush בזהב מלכותי מסדרת הצבעים multi paint  של magic colours




השתעשעתי איתן קצת ...


והיו גם ורודות




למאותגרי המרנגים, הנה דרך קלילה ומהירה להכין נשיקות -
בסיר קטן מערבבים 80 גר' חלבון (2 ביצים גדולות)
160 גר' סוכר (אפשר להגדיל או להקטין את הכמויות תוך שמירה על היחס - כמות כפולה של סוכר על כל כמות של חלבון)
מערבבים ושמים לחימום בבן מארי עד שהבלילה חמימה
(מה זה בן מארי?? מניחים סיר קטן עם מים מעל אש ומרתיחים את המים. מורידים לאש נמוכה. מעל הסיר מניחים סיר קטן ובו הבלילה. מקפידים שתחתית הסיר הקטן לא תיגע במים הרותחים)
מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ- 10 דקות עד שהקערה מתקררת.
את הקצף שנוצר מכניסים לשקית זילוף ומזלפים נשיקות על נייר אפייה.
מכניסים לתנור לחום נמוך כ- 60 מעלות לכ- 4 שעות (לממהרים אפשר גם חום של 80-100 לשעתיים)

בהצלחה !!


4 תגובות:

  1. הנה עוד סיבה לשווייצרים לחשוב שהם טובים מהאיטלקים :-)מקסים, מתוק, הזהב הורס והשימוש ברקעים נפלא <3

    השבמחק
  2. נראה מצוין! הריסוס הזה ממש משדרג אותן

    השבמחק
  3. נראה ממש מקסים !!
    איך ריססת את הצבע?

    השבמחק