יום שלישי, 20 במאי 2014

עוגה לשבועות בשבעה שלבים

אני קרניבורית מלידה.

לא נוגעת בירקות (גם לא מתקרבת)
כמעט ולא נוגעת בפירות (רק תפוח ואבטיח וגם אותם אני לא ממש מתלהבת לאכול. ריח של בננה גורם לי לעבור לחדר השני)
נוגעת רק בחלק מדברי חלב (בעיקר הפחות בריאים כמו גבינות צהובות עתירות כולסטרול)
לא אספר לכם מה המראה של קוטג' (לא כזה שגרים בו) יכול לעשות לי ...

אז מה לי ולחג השבועות??? איך אפשר לחגוג בלי בשר???

ובאמת חג השבועות היה מהחגים הפחות חביבים עלי, אבל במשך השנים פגשתי בכל מיני פשטידות מופלאות, פסטות מדהימות ומאפים הורסים, שלא לדבר על הקינוחים המעלפים, שהפכו את החג הזה לטעים ומעניין.

אחת העוגות המככבות בכל שנה בחג השבועות, כי פשוט לא נמאס ממנה, היא עוגת גבינה ופירורים. העוגה הזו מככבת לא רק בחג השבועות, אלא גם כשאנחנו מארחים או מתארחים ומגיעים עם הכיבוד.

לפני כמה שבועות, ארחנו חברים וכשהגעתי לשלב של הכנת הקינוח, נגמרו לי הכוחות, האנרגיות והזמן. אז במקום לאפות את בצק הפירורים לקחתי חבילת עוגיות אוראו, פוררתי אותן במעבד מזון ושמתי בכוסיות כתחתית וככיסוי לקרם גבינה.

יצא הורס ולכן מוחזר כבר פעמיים.

אז לכל מי שמחפש משהו גבינתי, טעים, גורף מחמאות ובעיקר מהיר וקליל – קבלו את המתכון (הפעם קצת יותר מוקדם מערב חג השבועות כדי שתוכלו ליישם בחג)

לאחרונה גם התחדשתי בכוסיות פלסטיק עם מכסה שקוף, שיהיה נוח יותר לאחסון במקרר, מהחנות המקסימה "אגדה" וזה היה זמן מצויין לבדוק אותן. השוס של הכוסיות הוא המכסה שהופך לרגל ואז הכוסיות נראות כמו גביע



מתחילים ...

שלב ראשון
הכנת קרם/מוס הגבינה (איך שבא לכם לקרוא לו)
שמים בקערה
500 גר' גבינה לבנה סקי 5% (מי שרוצה להיות מושחת עד הסוף - 9%)
3/4 כוס סוכר
250 מ"ל (קופסא) שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג וניל
מקציפים הכל יחד


שלב שני
מרסקים חבילה של עוגיות אוראו (16 עוגיות)


שלב שלישי
חצי מהכמות שופכים בתחתית הכוסיות (או בתחתית של תבנית עגולה בקוטר 24)


שלב רביעי
שופכים את קרם הגבינה על פירורי העוגיות


שלב חמישי
מפזרים מעל את שאר פירורי העוגיות


שלב שישי
מכסים את הכוסיות במכסה ומכניסים למקרר לכמה שעות (עדיף לילה)


ואחרון חביב השלב השביעי
קדימה לנשנש ...



 חג שמח וטעים !!!

8 תגובות:

  1. איזה כיף שפשוט ומהיר להכנה! הכי מתאים לי

    השבמחק
  2. וואו מהממ אני בטוח יכין!!! איזה כייף שיש לי את הכוסיות מפלסטיק ואותך!!!

    השבמחק
  3. וכשמחליפים את עוגיות האוראו בעוגיות שוקולד ללא גלוטן...מתקבלת עוגה טעימה ללא גלוטן.!!!

    השבמחק
  4. ואפשר להכין עם עוגיות לוטוס, גם יוצא מדהים

    השבמחק
    תשובות
    1. אין על לוטוס בעולם !!!!! :-)

      מחק
  5. שאלה -
    כשמרסקים את העוגיות - זה עם הקרם שלהם או בלי?

    השבמחק
    תשובות
    1. עם הקרם. כל העוגייה כמו שהיא (למרות שנראה שלא :-) )

      מחק
  6. טוב, עכשיו יש לי בעיה...
    כבר הייתי סגורה על עוגה למחר...ועכשיו שוב מתלבטת :)
    נראה שווה!!

    השבמחק