יום ראשון, 9 באוקטובר 2011

פשוט אבל טעים


יום חמישי בערב, אני יושבת מול המחשב ומצ'וטטת עם חברות למקצוע בקבוצה סודית וסגורה בפייסבוק ומסתבר שאצל כולן הבית מלא בניחוחות, של עוגות שתופחות בתנור, של עוגות שרק יצאו מהתנור, של פחזניות מלאות בקרם ומצופות בשוקולד ...
אי אפשר ככה.
זה ממש לא הוגן לעשות את זה לאנשים עייפים ומותשים בשעות ערב מאוחרות שכבר אין הרבה מה לעשות בנידון.

אבל אני חייבת משהו. משהו שימלא את הבית בניחוחות כשהוא בתנור, וימשיך להפיץ ניחוחות שיצא מהתנור ושיהיה מלא בקרם ...

הדבר הראשון שחשבתי עליו זה עוגת קרם שהייתי עושה פעם באופן די קבוע לסופ"ש. זה היה כשעוד גרתי אצל ההורים בגלגול הקודם. עוגת טורט פושטית, רכה ומריחה, רטובה בסירופ סוכר וליקר בננות עם קרם פושטי של אינסטנט וניל עם שמנת מתוקה. ואם ממש רציתי להתפרע הייתי מגרדת קצת שוקולד מריר ומוסיפה לקרם (לפני שהמציאו את האינסטנט עם הפצפוצים) ומשאירה קצת לפזר מלמעלה.

אז ישבתי לי מול המחשב והחלטתי שזה יקרה מחר על הבוקר.

ואכן ביום שישי בבוקר התכנסנו ובאנו אל המטבח, אני ושתי השותפות החדשות שלי למשחקי האפייה במטבח.

שימנו תבנית וחיממנו תנור לחום בינוני


הקצפנו חלבונים (6 במספר)


הוספנו סוכר(כוס וחצי) וסוכר וניל (כפית) כמובן מהסוכר וניל תוצרת בית שהכנתי.


הוספנו את החלמונים שחיכו בצד


ובסוף קמח (2 כוסות) ואבקת אפיית (שקית)


"אמא לא פייר שרק עמית מקציפה"...


והבלילה נכנסה לתבנית ולתנור וניחוחות התחילו להתפזר באוויר ...


העוגה יצאה מהתנור למנוחה והתקררות


מה עושים בינתיים? בודקים את המתכון החדש של הפחזניות שקיבלתי מלילך ועד שהתכנסנו שוב לחלק השני של הכנת העוגה, כבר עמדו להן פחזניות יפיפיות לתפארת שעמדו לדגמן על הסטנד הורדרד והמהמם שרכשתי במותק!!



התכנסנו בשנית.
התחלנו בהכנת סירופ סוכר וליקר (כוס מים רותחים, 2 כפות סוכר ו-2 כפות ליקר בננות)



חתכנו את העוגה לשניים והרטבנו המון!!! את שני החלקים


והתחלנו בהכנת הקרם (שמנת מתוקה וכוס חלב)


התחלנו להקציף והוספנו אינסטנט וניל (80 גר) וקצת שוקולד מגורד


מרחנו את הקרם על העוגה


כיסינו עם החלק השני של העוגה, מרחנו שוב קרם למעלה ומסביב ופיזרנו את שאר גירודי השוקולד


העוגה מוכנה ואפשר לנקות את הכלים ...


כמה פשוט, ככה טעים !!!


כנסו לבקר באתר של מיתוש.














יום שישי, 23 בספטמבר 2011

זיכרון מתוק


עשינו הסכם, הבנות ואני, שאם הן מתנהגות יפה במשך השבוע ולא אומרות מילים (או כמו שעומר מתעקשת "מילות") לא יפות, אנחנו נשתעשע במטבח ביום שישי.
הן עמדו בכך בגבורה!
באחד הימים בצהרים כשעמית כבר לא יכלה יותר לסבול את השיגועים של עומר היא התחילה להגיד לה "סתו.." ומיד תפסה את עצמה ושמה יד על הפה.
אז בהחלט מגיע להן.

אבל יצא שיום שישי עמוס בטירוף. בבוקר מפגש של קבוצת מעצבי עוגות אצל מותק, אחה"צ הפעלת יומולדת ובערב מופע של דרור קרן. הייתי חייבת לחשוב על משהו קליל ומהיר.
חשבתי וחשבתי, פתחתי את המקרר ולנגד עיני עמדו הפרודוקטים שקניתי בתחילת השבוע להכנת פשטידת אטריות מתוקה ("קיגל"), ועדיין לא יצא לי להכין.
רעיון מעולה! קצר, קולע, מתוק וטעים (וגם מתאים לקפה של שבת בבוקר).

בעודי מתכננת, צפו ועלו להם זיכרונות מתוקים מסבתא שלי ז"ל.
הייתי מבלה עם סבתא שלי שעות במטבח, משם הלכה ופרחה האהבה שלי לכל מה שקשור באוכל – להכין ולטעום :-). בכל פעם כשסבתא שלי היתה מכינה עוגת דבש או פשטידת אטריות מתוקה היא היתה מפרישה לתבנית קטנה ועגולה חלק מהבלילה וזה היה רק שלי. גם אם לא הייתי נמצאת בשלבי ההכנה, הייתי מגיעה אליה וחיכתה לי מיני עוגה/פשטידה.
הקשר עם סבתא שלי היה כל כך חזק שכשהיא חלתה באלצהיימר זה היה אחד הדברים הקשים ביותר שחוויתי. היא פספסה את החתונה שלי ואת הבנות שלי, והיא כל כך ייחלה לזה.

אני יושבת וחושבת על הפשטידה ועל סבתא ופתאום נפל לי האסימון! ביום שישי התאריך 23/09 וזה תאריך יום ההולדת שלה. אם סבתא שלי היתה בחיים היינו חוגגים לה יומולדת 90!

אין דרך טובה יותר להיזכר בסבתא מלבלות עם שתי הבנות שלי בהכנת הפשטידה המתוקה שהיא היתה מכינה לי ולספר להן עליה.

ואי אפשר בלי המתכון לפשטידה המצויינת הזו:
חבילה איטריות רחבות מבושלות
קופסא גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
כף גדושה קינמון
כף פירורי לחם
ומלא צימוקים
לערבב הכל ולתנור!













סבתא, אני כל כך מתגעגעת.

יום ראשון, 18 בספטמבר 2011

אומנות השרבוט


שיעמום של יום שישי...
עוגת שוקולד עסיסית עטופה בבצק לבן (ששימשה לניסיונות)...
חבילת טושים אכילים שקיבלתי מתנה מחברה שהגיחה לביקור בארץ...
שתי בנות שלא מפסיקות לריב ...
ומצלמה

הפעם אני אתן לתמונות לדבר בעד עצמן ...












כנסו לבקר באתר של מיתוש.

יום ראשון, 11 בספטמבר 2011

זמן איכות


"מאז שעומר נולדה נהרסו לי החיים" זה משהו שעמית משתדלת לציין בכל הזדמנות. אז החלטתי שהפעם את ההשתעשעויות המתוקות שלנו נעשה רק שתינו ונבלה קצת זמן איכות יחד.

ביום שבת בבוקר שלחנו את עומר והתינוקות שלה לסבתא דבי ואת אבא לקפל כביסה. אחרי שהשגנו את השקט הדרוש נכנסנו, עמית ואני, למטבח.
כמובן שכשעומר חזרה הביתה וגילתה, ננזפתי קשות ונאלצתי להבטיח הבטחות, שאיתן אני אאלץ להתמודד בהמשך!!!

למטבח שלנו עדיין לא הגיע שיגעון הקייק פופס, למרות שאני הייתי בין הראשונים שקנו את ספר הקייק פופס המפורסם של Bakerella, אז הגיע הזמן שננסה.
הבחירה איזה קייק פופס נעשה היתה פשוטה, היה לנו candy melts אדום ממותק ואנחנו באווירת ראש השנה – עושים תפוחים!!!


התחלנו בהכנת כדורי השוקולד שיהיו החלק הפנימי של הקייק פופס.
כדורי השוקולד שלי מקורם בספרון מתכונים קטן לילדים שקיבלתי כשהייתי בסוף בית ספר יסודי והוא מלווה אותי כבר יותר מ- 20 שנה (אמאל'ה איך שהזמן דוהר!!)

10 כפות סוכר, 5 כפות קקאו, 7 כפות חלב (או במקרה שלנו מים כדי שיוכלו להישאר בחוץ), כפית תמצית וניל ו- 100 גר' מרגרינה.


ממיסים את כל התערובת על הגז (צר לי שבשלב הזה אני מונעת מכולם את ההנאה בלראות את עמית מערבבת את הבלילה, אבל בכל זוית שצילמתי רואים את הכיריים שלי, ומעבר לעובדה שלפני כן עשיתי מוקפץ, אני לא אפרט יותר – והמבין יבין)


אחרי שהבלילה מוכנה, מוסיפים 200 גר' פירורי ביסקוויטים. כדי שיהיה טעם עוגתי יותר לכדורונים השתמשנו בפירורי עוגת שוקולד במקום ביסקוויטים.
לא בטוח שזה היה רעיון מוצלח במיוחד, הכדורים יצאו לנו קצת רכים.


התערובת נכנסה למקרר ובזמן שהתקררה לה עמית החלה בהכנת גבעולים ועלים מבצק סוכר.


כשהתערובת התקררה עמית גילגלה כדורים לצורת תפוחים קטנים


המסנו candy melts אדום (יצא קצת סמיך, דבר שבפעם הבאה ייפתר עם מעט שמן), טבלנו מקלות סוכריה והכנסנו לתוך הכדורונים.


את הכדורונים ציפינו ב candy melts האדום


הוספנו את הגבעול והעלה



והרי לנו קייק פופס תפוחים, שכל אחד ישמח לנשנש בסוף ארוחת ערב החג (-:



נשארה המון תערובת, נשאר מלא candy melts ונשארו גם מקלות סוכריה – זה בדיוק הזמן לנסות ולהכין קייק פופס בתבניות שקיבלנו ממותק.
בתבנית להכנת סוכריות/שוקולדים (1) זילפתי שוקולד ו- candy melts על התחתית והצדדים (2,3) הנחתי כדורון שוקולד אליו הכנסתי מקל סוכרייה (4) וציפיתי בשוקולד ו- candy melts (5). אחרי ייבוש הקייק פופס השתחררו מהתבנית (6).




ואת זה זללה בהנאה הזללנית הקטנה (למרות שהיא לא חושבת שזה פיצוי מספיק הולם) ...




בקרו באתר של מיתוש.